Havkajakkursus 2024

Sæson 2024
Sæson 2024 er nu tilrettelagt. 

IPP2-kursus i havkajak 2024

4 fortløbende Mandage, kl 17:00-21:00:  den 29/4, 6/5, 13/5 og 27/5

2024 Havkajakkurset vil igen i år være over fire mandage, startende d. 29/4-24 kl.17:00

Allerede fra kl.16:00 står der klubmedlemmer klar til at hjælpe dig, med at komme godt fra start  1. kursusdag med mange nye indtryk. De 4 mandage og en fællestur giver omkring de 16 timers undervisning, som angives i DKF's (Dansk kano og kajakforbund) IPP2 kursusbeskrivelse. Vi forventer, at man kommer alle mandage, og deltager i fællesturen.

Undervisningen kan dog strække sig over et par ekstra mandage, hvis nødvendigt. For Vallensbæk Kano og Kajak Club er det vigtigste, at du får den bedste start, derfor er vores kursus sat sådan sammen, at den læring du får, giver dig en god start som havkajakroer. Der 2 instruktører på kurset Yannick og Hjalte og 1-2 hjælpeinstruktører Jens og Claus.

Dagsturen planlægges i roligt farvand, så alle kan være med, hvor det forventes at kursisterne deltager. Den finder sted d.15/6 eller 16/6-24. Vejrprognosen afgør hvilken af de to dage, det bliver. Efter bestået IPP2 kursus skal du i VKKC-regi friroes. Det betyder, at du skal på vandet sammen med andre erfarne roere og hen over sæsonen ro 50 km og bruge/øve det, du har lært på kurset.

Mandag d.29/4, 6/5, 13/5, og 27/5-23 skal du møde op i Vallensbæk Kano og Kajakklub og være klar kl. 17 omklædt til passende rotøj. Klubben har våddragter, veste, pagajer og klub-havkajakker, som kan lånes til en start. Passende beklædning som du skal have på kan være varmt undertøj (fleece og uld er rigtigt godt), hue, handsker, surfersko eller sko der kan tåle du har dem på i vand, evt. solbriller med snor, kasket, vindtæt jakke/regnfrakker. Vandet på denne årstid er nok ikke over 10 grader.

Du I skal i øvrigt ikke gå ud og investere i udstyr før vi mødes, for i løbet af kurset, vil vi tale om køb af udstyr. I VKKC har vi, som beskrevet, noget udstyr som du kan låne, så du ikke behøver at købe her og nu. Våddragt er meget praktisk/nødvendig, at bruge til havkajak. Du vil opleve, at du det meste af året, skal have en våddragt på, når du skal i vandet.

Husk at have skiftetøj og håndklæde med. Der er omklædning og bademuligheder i klubben.

Plan for undervisningen vil blive fremlagt fra gang til gang. Når du tilmelder dig Havkajak IPP2 kurset modtager du flere mails med information, og kan komme i kontakt med os forud for kurset. Nederst på siden her henviser vi til FAQ'en, der kan give dig nogle svar her og nu, mens du er herinde på siden.

Hvis du har spørgsmål til kursus, kan du let komme i 1st. kontakt med os via VKKC hjemmeside under menupunktet Kontakt og skriv Havkajakkusus i Emneområdet,så hører du fra os inden for 4-5 hverdage ude for ferieperioden

Med venlig hilsen

VKKC

Program for IPP2 kursus

Hvad er det du skal igennem på dette kursus og på hvilket niveau?

Undervisningsplan

Hensigten med dette kursus er at opnå færdigheder ved kajakroning i sø og hav.

Der arbejdes med roteknik, bådkontrol, sikkerhed og risikovurdering. Målet med dette kursus er, at gøre dig i stand til at færdes sikkert i beskyttet farvand. Forhåbentlig får du flere gode oplevelser med sporten og motiveres til videreuddannelse i IPP‐systemet. IPP2 er det anbefalede frigivelsesniveau i DKF

På kurset vil du blive uddannet i:

  • Løft, håndtering, isætning, indstigning og udstigning (der nu skal foregå selvstændigt og sikkert).
  • At ro fremad i en lige linje over 200 meter (roningen skal foregå jævnt og symmetrisk).
  • At ro baglæns i en lige linje.
  • Stoppe kajakken effektivt og sikkert vha. få kraftfulde skoddetag
  • Dreje kajakken 360 grader på stedet vha. kombination af rotag og skoddetag.
  • Roning i 8‐taller (at manøvrere kajakken vha. roret).
  • Sidetag – sidelæns roning ca. 5 m.
  • Støttetag til begge sider (”klappe” på vandet).
  • Selvredning 1 (at svømme sikkert i land med kajakken).
  • Selvredning 2 (entring med assistance fra hjælper i vandet).
  • Makkerredning: entring med assistance fra hjælper i kajak
  • Basal viden om at undgå at kæntre (fx støttetag med pagajen på vandet)

I slutningen af kurset skal du vise begyndende færdigheder i:

  • Skodde (”sculling” / smøretag med bagsiden af pagajen)
  • Kantning af båden

 

FAQ IPP2 kursus

Klik for FAQ Havkajak IPP2 kursus

 

  

Mandagsroning

Efterfølgende fællesroning vil være mandage kl 17:30 (på vandet og klar) til 19:30 ror vi sammen en tur på mellem 4 - 8 km, alt efter vejret og undervisning.