Turkajakkursus 2022

Undervisning i IPP2 i turkajak 28/4, 5/5, 12/5, 19/5 og 26/5 2022


I år har instruktøren valgt at strække undervisningen over fem torsdage 28/4, 5/5, 12/5, 19/5 og 26/5, alle af ca. 3 timers varighed.
Vi skal ud i kajakken med instruktør.
Vi skal lære om Sikkerhed, og have fællestoning, lille tur de første par gange. Her drejer det sig om at prøve lidt praksis og få lidt km på rokortet.
Vi skal have manøvering og redning. Næste fællesroning skal være over længere tid,  1-2 timer. Få lidt km på vandet og evt træne det, man har lært indtil nu.
Endelig går den sidste dag med manøvre, sikkerhed og afslutning med instruktør. Der er mulighed for at aflægge svømmeprøve, som er oblgatorisk, hvis man ikke har gjort det endnu. 400 m i åbnet vand. Ellers skal man have dokumentation på, at man har svømmet 600 m i en svømmehal.
Det giver ca. de 16 timers undervisning som angives i DKF's (Dansk kano og kajakforbund) IPP2 kursusbeskrivelse.

Kurset starter kl 17:30, hvor man skal være omklædt. Instruktøren vil være der fra kl 17:00, så man kan komme og klæde om før i klubben.

Masser af skiftetøj. Kajak kan være en våd omgang. og vi skal nok komme i vandet!
Vandet er ca 12 grader, og blæsten køler. Så klæd jer efter et tre lags princip: tyndt uld eller nylon ski undertøj med en tynd flis over (Hvis du er meget kuldskær)
Yderest noget vindtæt. Brug et par gamle strømper og klip-klapper. hvis du ikke her bade/surfersko. Gummisko er for store til en kajak.
Har du en meget tynd våddragt er den også god, men den skal have god bevægelighed!
Kort sagt: To sæt tøj, gerne syntetisk, Ikke bomuld, håndklæde og skiftetøj

Nederst på denne side er der en FDP-fil, med basisinformationer samt beskrivelse af kursusdagene, som vi anbefaler jer at downloade. 
Programmet vil være vejledende, og instruktøren kan tilpasse det efter behov og vejrlig.

Krav for deltagelse:

- Person skal være mindst 18 år.
- Person skal være under 65 år.