Turkajakkursus 2024

Begynderundervisning til IPP2 niveau i turkajak

(18-65 år) med start torsdag d. 16-5-2024


En TURKAJAK er en let kajak (omkring halv vægt eller mindre i forhold til en havkajak). Den er meget velegnet til motionsroning i beskyttet farvand, hvilket der er masser af i Strandparken, og på grund af vægten er det let at bære den fra havnen til søerne og omvendt, så hele Strandparken kan udnyttes. Klubben har dem i mange udgaver, fra det meget stabile til det meget ustabile, der til gengæld er hurtigere.
Bemærk: Når du har fået et IPP2 bevis i turkajak i klubben, kan du eventuelt senere deltage i et tilsvarende kursus i havkajak (såfremt der er plads) uden beregning.

Det kræves for deltagelse, at man kan svømme 600m i en svømmehal. Bevis kan fås i de fleste svømmehaller ved at spørge bademesteren. Det er også muligt at få beviset på de lørdage fra oktober til april hvor klubben har adgang til Pilehaveskolens svømmehal (se aktivitetskalenderen).

Undervisningen strækker sig over fem torsdage 16/5 til og med 13/6, fra klokken 17:00 til ca. 20:30 (inklusive omklædning).

Klubben stiller kajak, pagaj og svømmevest til rådighed.

Vi skal lære om håndtering af kajakken både på land og på vandet. Om ro-teknik, sikkerhed, manøvrering og redningsøvelser (hvor vi vælter i vandet og slipper godt fra det).

Vi gør det, samtidig med at vi ror længere og længere ture i vores lokale ro-vand (Køge Bugt Strandpark).

Kurset afsluttes med en prøve i form af en fællestur, hvor vi får lejlighed til at demonstrere hvad vi har lært.

Bemærk: Efter kurset skal man fortsat ro fællesroning sammen med erfarne roere, indtil man har opnået i alt at have roet 50 km, og kan blive frigivet til at ro alene i klubbens kajakker (jvf. klubbens sikkerhedsregler).


Kurset starter kl 17:30, hvor man skal være omklædt. Instruktøren vil være i klubben allerede fra kl 17:00, så man kan nå at komme og klæde om inden start.

Husk masser af skiftetøj. Kajak kan være en våd omgang, og vi skal nok komme i vandet!

Man får varmen ved at ro, men vandet er ca. 12 grader, og blæsten køler. Typisk kan man ro i det samme tøj, man ville vælge til en cykeltur, efter et tre lags princip: inderst shorts og T-shirt (svedtransporterende), så en tynd fleece trøje og yderst en let, vindtæt jakke.   Bemærk: Bomuld er ikke velegnet - det suger vand og bliver tungt og (især) koldt.

På fødderne badesko eller bare tæer. Sneakers eller sandaler er for store til en turkajak. 

En kasket er rigtig god at have til at beskytte øjnene mod både sol og regn.

Har du en meget tynd våddragt er den også god, men den skal have god bevægelighed, og den bliver hurtigt for varm, hvis vejret er godt!

Bemærk: Man kan få masser af specialdesignet kajak-beklædning, men vi anbefaler at vente med at købe noget, til du har prøvet at ro et par gange og fået en fornemmelse af, hvad du skal bruge.

Kort sagt: Medbring to sæt ro-tøj, gerne syntetisk, helst ikke bomuld, håndklæde og skiftetøj


Nederst på denne side finder du en fil, med detallieret beskrivelse af et muligt kursusforløb.

Bemærk: Beskrivelsen er vejledende, og instruktøren kan tilpasse det efter behov, lyst og vejrlig.