Hvad skal jeg ro?

Forenklet set har vi 7 bådtyper i klubben:

  • Havkajak
  • Turkajak
  • Kapkajak
  • Polo
  • Kano
  • SUP
  • Surfski

 

Havkajak

Havkajak er den type, der ligner en grønlandsk kajak. Den er, som navnet siger beregnet til bl.a. at ro på havet. Det er en meget stabil båd, men meget tung båd, som nemt vejer langt over 25 kg. Den er derfor tung at bære, hvis man er alene om det og tung at ro. Den fremstilles meget ofte af plastik, men findes også som glasfiber-/kulfiberbåd. Den anbefales ikke som begynderbåd til de lidt ældre medlemmer.

Turkajak

Turkajakken er lettere at gå til, da den ikke er nær så tung som havkajakken. Den vejer typisk mellem 12-16 kg. Den er ikke så tung at ro som havkajakken, og er heller ikke så udstyrskrævende. Den kræver, at man har en god balance. Den findes i flere bredder fra 51-60 cm og de fremstilles i dag i kevlar/kulfiber og glasfiber.

Den bruges til at ro i smuldt vand, dvs i å-løb, søer og langs kysten, men ikke på havet. Man kan ro meget hurtigt i den.

Kapkajak

Kapkajak er ikke den båd man starter i. Som navnet antyder, bruges den først og fremmest til kapkajak roning. Den er meget smal ned til ca 35-36 cm, og man skal derfor have oparbejdet en rigtig god balance for at holde sig ovenvandet.

Polo

Polo er en slags basketball til vands. Man er 2 hold, som spiller mod hinanden med en bold, som skal i nettet hos modstanderen. Kajakkerne er meget korte, og er tit lige så meget under vandet som over vandet. Den bordfylder dog ikke, da man har et skørt på, som forener en med båden, så intet vand kommer ind. Det er sjovt og ungdommeligt.

Kano

Vores kanoer ligner slet ikke dem, man lejer på Furesøen. Vores er meget smallere, lavet af fibre og bruges mest til kaproning. Pigerne har som noget forholdvis nyt, startet et pigeteam op. Sporten har indtil fornyelig været en sport for drenge, men i år er den også med som disciplin for pigerne til de Olympiske Lege.

Vi har dog også turkanoer til flere personer, som man kan låne.

SUP

Stand Up Paddleboard er det seneste skud på stammen, og er en af de hurtigst voksende sportsgrene i Danmark. Man står på et bræt og har en padle i hånden, og så gælder det om at komme fremad uden at vælte. Vi har instruktører, brædder, veste, neoprendragter og padler til udlåns.

Surfski

En surfski er bygget til at ro på havet, hvor man, gennem udnyttelse af bølgerne, får båden til at surfe sig til fremdrift. Denne kajak er for de erfarne, der godt kan lide udfordringer og som har en god balance

 

Svømming

Al færden på vand kan være forbundet med fare, så derfor kræves det for at være medlem af klubben, at man mindst kan svømme 600 m i en svømmehal. Dog kræves der kun 350 m af unge under 16 år.

Alle både, pagajer, padler, veste og neoprendragter til udlånes gratis.